Profiel opslaan

U kunt instellen hoe de interface van het programma er bij het opstarten uit moet zien. U kunt uw actuele instellingen zoals bijvoorbeeld geopende toepassingen, geselecteerde routingopties of zichtbare kolommen in uw profiel opslaan. Uw profiel wordt geladen telkens wanneer u opstart.

Actueel profiel opslaan

• Klik in de titelbalk op Mijn account > Profiel opslaan.

Het venster TLNplanner internet- Profiel opslaan wordt geopend. Hier zijn alle instellingen gemarkeerd, die u tijdens de huidige login heeft gewijzigd.

• Bepaal welke wijzigingen u in het profiel wilt opslaan.

Bereik Element en beschrijving
    Weergave

Geopende toepassingen

Als de optie is aangevinkt, worden de actueel geopende toepassingen opgeslagen.

Extra informatie

Als de optie is aangevinkt, worden de namen van de routeplanningstabbladen en de geselecteerde voertuigen opgeslagen.

Rangschikking programmabereiken

Als de optie is aangevinkt, wordt de huidige programmaweergave opgeslagen. Hiertoe behoren bijvoorbeeld de grootte van de kaart, de hoogte van de routepuntlijst of (on)zichtbare routingparameters.

Kolomformaten

Als de optie is aangevinkt, wordt de configuratie van lijsten opgeslagen.

Kaart

Actueel kaartfragment

Als de optie is aangevinkt, wordt het actueel zichtbare kaartfragment opgeslagen.

Zichtbare/selecteerbare adrestypen

Als de optie is aangevinkt, worden bij de volgende keer opstarten de kaartobjecten weer in de kaart weergegeven, die u in de functiebalk van de kaart met Zichtbaarheid hebt gemarkeerd (zie Functies van de kaart.)

Gebruikt coördinatenformaat

Als de optie is aangevinkt, wordt het actueel geselecteerde coördinatenformaat opgeslagen (zie Coördinatenformaat wijzigen).

Routeplanning

Plaats zoeken land

Als de optie is aangevinkt, worden de landen opgeslagen die momenteel zijn geselecteerd voor het plaats zoeken.

Plaats zoeken adrestypen

Als de optie is aangevinkt, worden de momenteel onder geselecteerde adrestypen opgeslagen.

Instellingen vracht zoeken

Als de optie is aangevinkt, worden de bij het vrachten zoeken geselecteerde opties opgeslagen.

Optimalisatie-instellingen

Als de optie is aangevinkt, worden de vastgelegde optimalisatie-instellingen opgeslagen (zie Instellingen voor de volgordeoptimalisatie aanpassen).

Routingparameters

Via de routingparameters slaat u de actuele toestand van de geselecteerde routingopties op.

• Bevestig met Opslaan.

Profiel automatisch opslaan

U kunt aangeven dat het profiel altijd bij het verlaten van het programma wordt opgeslagen.

• Klik in de titelbalk op Mijn profiel en markeer de optie Profiel automatisch opslaan bij afsluiten.

Het venster Instellingen wordt geopend.

• Geef in de instellingen aan welke instellingen bij het afsluiten automatisch moeten worden opgeslagen (zie Mijn profiel).