Functies van de kaart

Om met de kaart te werken, beschikt u over verschillende functies.

Functiebalk boven de kaart

Bereik Element en beschrijving

Route

Centreren

Geeft de berekende route gecentreerd en gezoomd in de kaart weer.

Bewerken

Als de knop is ingedrukt, kunt u het verloop van de route in de kaart aanpassen en routepunten toevoegen.

Geselecteerde objecten

Centreren

Geeft geselecteerde objecten gecentreerd en gezoomd in de kaart weer.

Overnemen

Neemt geselecteerde objecten in de routepuntlijst over.

Opmerking: Als u een object hebt geselecteerd, berekent TLNplanner internet de optimale positie in de routepuntlijst en sorteert deze zo nodig opnieuw. Als u meerdere objecten heeft geselecteerd, worden de objecten aan het eind van de routepuntlijst ingevoegd.

Detailinformatie

Opent een venster met detailinformatie over het geselecteerde object.

Opmerking: Bij plaatsen worden passende Wikipedia-artikelen weergegeven.

Instellingen

Kaart

Opent het venster Instellingen.

Meer informatie vindt u in het artikel Instellingen voor de kaart.

Zichtbaarheid

Opent een contextmenu waarin u de volgende instellingen kunt configureren:

Met de keuzelijst Kaartobjecten bepaalt u welke objecten in de kaart zichtbaar en selecteerbaar zijn.

Op het tabblad Kaartlagen kunt u externe kaartlagen, die u in TLNplanner internet hebt geïntegreerd, weergeven of verbergen (zie Instellingen voor de kaart).

Kaart

Maximaliseren

Overzicht

Voor

Terug

Eigen positie

Geeft ongeveer uw actuele positie in de kaart weer.

Legenda voor de kaart

Toont de legenda voor de kaart

Functies op de kaart

Element Beschrijving

Overzichtskaart weergeven

Als u op klikt, wordt een overzichtskaart weergegeven.

Op de overzichtskaart kunt u door verschuiven van het rode fragment snel een ander deel van de kaart weergeven.

Kleurschema selecteren

Als u op klikt, opent een uitklaplijst waarin u verschillende kleurschema's kunt selecteren.

Opschriften weergeven of verbergen

Met dit symbool kunt u het opschrift van routepunten op de kaart weergeven en verbergen.

Kaart verschuiven of uitvergroten

Met deze symbolen geeft u aan wat er met de kaart gebeurt als u de muisknop ingedrukt houdt.

Met de linkermuisknop ingedrukt, kunt u de kaart verschuiven.

Met de linkermuisknop ingedrukt, kunt u een rechthoek in de kaart selecteren waarop wordt ingezoomd.

Tip: Als alternatief hiervoor klikt u op SHIFT + linkermuisknop.

Contextmenu

Met de rechtermuisknop opent u op de kaart een contextmenu met de volgende functies.

Opmerking: De aangeboden functies zijn afhankelijk van de actueel geopende toepassing.

Neemt het klikpunt als vertrekpunt in de routepuntlijst over.

Opmerking: In de toepassing Gegevensmanager wordt via het symbool een nieuwe record aangemaakt in de actueel geopende adressenlijst.

Neemt het klikpunt als tussenpunt in de routepuntlijst over.

Neemt het klikpunt als viapunt in de routelijst over.

Neemt het klikpunt als bestemming in de routepuntlijst over.

Centreert op het klikpunt.

Centreert en zoomt in op het klikpunt.

Selecteert het klikpunt.

Zoekt naar veerboten om het klikpunt (zie Veerboten weergeven en overnemen).

Zoekt naar adressen om het klikpunt (zie Dichtstbijzijnde adressen zoeken).

Meet de hemelsbrede afstand tussen twee of meer punten op de kaart.

Hiermee voegt u het actuele kaartfragment in in een nieuw tabblad in de browser. Vandaar kunt u de kaart als PNG-bestand opslaan of de kaart kopiëren en bijvoorbeeld invoegen in Word®.