Routepunten of opdrachten importeren

U kunt routepunten of opdrachten uit ieder tekstbestand met de extensie .csv en .txt importeren. Let erop, dat het te importeren bestand aan bepaalde Conventies moet voldoen.

Tip: U kunt ook routepuntlijsten importeren die u in TLNplanner internet of een bureaubladproduct hebt opgeslagen. De bestanden hebben de extensie .bcr. In geval van bureaubladproducten zijn de gegevens in de installatiemap van het programma onder \data\prog.mov\ opgeslagen.

• Klik boven de routepuntlijst op Importeren.

• Selecteer het pad naar het importbestand met Bladeren.

Tip: U kunt het importbestand ook met drag&drop direct naar de routepuntlijst slepen.

Conventies van het importbestand

Let wel dat het bestand aan de volgende conventies moet voldoen:

• Het txt-bestand moet in UTF-8 gecodeerd zijn. Alleen zo is gewaarborgd dat speciale tekens, zoals umlautstekens, correct worden geïmporteerd en weergegeven.

Tip: U kunt een txt-bestand in ASCII-indeling bijvoorbeeld met het freewareprogramma Notepad ++ naar UTF-8 converteren.

• Een routepunt komt overeen met een regel in het importbestand.

• Een opdracht bestaat uit een laad- en een losroutepunt.

• Bij een opdracht moeten het laad- en losroutepunt hetzelfde opdrachtkenmerk hebben.

• De afzonderlijke kolommen van een routepunt moeten zijn gescheiden door een puntkomma.

• De verblijfsduur moet altijd in minuten (mm) worden opgegeven.

• Het laden en lossen moet in kilogram worden aangegeven

• Als het routepunt een viapunt is, kunt u de radius in meters aangeven.

Opmerking: Als u bij het importeren coördinaten gebruikt, worden deze met voorrang gebruikt voor de geocodering. De coördinaten en een aangegeven adres worden niet op elkaar afgestemd. Let erop dat de coördinaten correct zijn.

Een routepunt omvat de volgende kolommen:

Kolom Betekenis Voorbeeld
Kolom A Land NL
Kolom B

Postcode

1036

Opmerking: Voor een nauwkeurige gecodering adviseren wij gebruik van het 4 cijferige postcode icm. kolom D straat en huisnummer in Nederland.

Kolom C Plaats Amsterdam
Kolom D Straat/huisnummer Frambozenstraat 7
Kolom E Verblijfsduur in minuten 20
Kolom F Tijdvenster 1 – van 08:00
Kolom G Tijdvenster 1 – tot 09:00
Kolom H Tijdvenster 2 – van 10:00
Kolom I Tijdvenster 2 – tot 12:00
Kolom J Tijdvenster 3 – tot 14:00
Kolom K Tijdvenster 3 – tot 16:00
Kolom L Opmerking No delivery on Fridays
Kolom M x-coördinaten (lengtegraad)
Alle gangbare coördinatenformaten zijn mogelijk, bijvoorbeeld WGS 84 (decimaal)
4.89367
Kolom N

y-coördinaten (breedtegraad)

Alle gangbare coördinatenformaten zijn mogelijk, bijvoorbeeld WGS 84 (decimaal)

52.40934
Kolom O Belading in kilogram 500
Kolom P Lossen in kilogram 100
Kolom Q Viapunt met radius in meters 10000
Kolom R Naam van gegevensverzameling (layer) fhotel
Kolom S Identificatie van record (ID) 256

Opmerking: Het importformaat is met de kolommen T t/m AC uitgebreid, zodat ook opdrachten (laad- of losroutepunten) geïmporteerd kunnen worden.
Houd er rekening mee dat u bij het importeren van opdrachten een laad- en losroutepunt met hetzelfde opdrachtkenmerk nodig hebt. Als het opdrachtkenmerk ontbreekt, worden het laad- en losroutepunt niet gekoppeld maar als normale routepunten geïmporteerd.

Kolom T Opdrachtkenmerk Opdracht1
Kolom U Klant PTV Planung Transport Verkehr GmbH
Kolom V Beschrijving Bevat alle artikelen uit opdracht 1
Kolom W Telefoonnummer +49 721 555 1234
Kolom X Verkoopprijs is (bedrag) 499,95
Kolom Y Verkoopprijs is (valuta) EUR

Kolom Z

Routepuntkosten (bedrag)

Opmerking: Indien u in kolom Z een bedrag invult, moet u in kolom AA de overeenkomstige munteenheid invullen. Pas dan kan de route worden berekend.

12,50

Kolom AA

Routepuntkosten (valuta)

Opmerking: Verplicht veld indien een bedrag werd ingevuld in kolom Z.

EUR

Kolom AB Tunnelbeperkingscode beladingscode C
Kolom AC Opmerking bij de routepuntkosten Reiniging

Voorbeeld van een importbestand met twee routepunten

NL;1033;Amsterdam;Frambozenstraat 7;20;08:00;09:00;10:00;12:00;14:00;16:00;No delivery on Fridays;4.89367;52.40934;500;100;10000;;;;;;;;;;;

NL;2014;Haarlem;Van Oosten de Bruijnstraat 2;40;09:00;18:00;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Bij het eerste punt is een verblijftijd van 20 minuten aangegeven, drie tijdvensters, de lengte-en breedtegraad, het laden en lossen en de omtrek van het viapunt.

Bij het tweede routepunt is een verblijfstijd van 40 minuten en een tijdvenster aangegeven.

Opmerking: Wanneer routepunten uit het importbestand geen geocodering konden krijgen, worden ze in de routepuntlijst tegen een roze achtergrond weergegeven.
Wanneer meerdere mogelijke plaatsen werden gevonden, waarvan de beste treffer is geselecteerd, wordt het routepunt in de routepuntlijst tegen een gele achtergrond weergegeven.

Voorbeeld van een importbestand met een opdracht

DE;1****;Berlin;;60;;;;;;;;1487447;6886259;3000;0;0;town;;Opdracht1;Krämer;;;80;EUR;;;;
DE;2****;Hamburg;;60;;;;;;;;1111042;7078160;0;3000;0;town;;Opdracht1;Krämer;;;80;EUR;;;;

Tip: Alleen plaatsgegevens importeren

Wanneer u alleen plaatsgegevens wilt importeren, kunt u een vereenvoudigd importformaat gebruiken.

Postcode plaats, straat huisnummer

Voorbeeld:

28022 Madrid, Calle de Rejas 44
06057 Boekarest, Strada Agnita 6
64878 Monterrey, El Fresno

De import is ook mogelijk wanneer alleen een postcode of een plaats is aangegeven.

Voorbeeld:

28022, Calle de Rejas 44
Boekarest, Strada Agnita 6