Instellingen voor adres zoeken

Hier leest u welke instellingen u kunt kiezen voor het zoeken van adressen.

Richtlijnen

Onder Instellingen bepaalt u wanneer u Adres zoeken wilt opstarten. Bovendien kunt u hier het gewenste coördinatensysteem bepalen.

• Selecteer in de navigator de optie Adres zoeken > Instellingen.

• Maak de gewenste instellingen:

Bereik Element en beschrijving
    Adres zoeken opstarten

Hier geeft u aan of het adres zoeken direct bij het invoeren begint of pas bij het bevestigen van de invoer met enter.

Zoeken naar postcodes met twee cijfers

Als de optie is geactiveerd, wordt het zoeken naar adressen ook gestart als u alleen de eerste beide cijfers van de postcode invoert.

Resultaten

Onder Resultaten bepaalt u naar hoeveel adressen u maximaal wilt zoeken.

• Selecteer in de navigator de optie Adres zoeken > Resultaten.

• Maak de gewenste instellingen:

Bereik Element en beschrijving
    Aantal treffers

Hier geeft u aan naar hoeveel adressen u maximaal wilt zoeken.

Deelgemeenten uitdrukken Hier geeft u aan of in de lijst met plaatsvoorstellen alleen de gevonden hoofdgemeente of de hoofdgemeente en alle gevonden deelgemeenten moeten worden weergegeven.
    Provincie of regio weergeven Als de optie is geactiveerd, wordt de provincie of de regio weergegeven.
    Zoekresultaat in het invoerveld overnemen Hier geeft u aan wat er gebeurt wanneer u in de lijst op een gevonden plaats klikt.

Tip: Als u de pagina opnieuw wilt instellen in de leveringstoestand, klikt u op Standaard opnieuw instellen.