Emissies berekenen volgens HBEFA

Om emissies volgens HBEFA te berekenen, moet u de volgende stappen uitvoeren.

Instellingen: Berekeningstype selecteren

• Klik boven in de titelbalk op Instellingen.

Het venster Instellingen wordt geopend.

• Selecteer in navigator de optie Routeplanning > Emissieberekening.

• Selecteer de optie Berekening volgens HBEFA.

• Bevestig met OK.

Voertuigbeheer: Emissierelevante gegevens bepalen

U moet de emissierelevante gegevens van elk voertuig aangeven om de juiste emissiewaarden te kunnen laten berekenen.

• Open via de titelbalk de toepassing  Voertuigbeheer.

Het voertuigbeheer wordt geopend in een nieuw tabblad.

• Dubbelklik op het gewenste voertuig in de lijst of maak een nieuw voertuig aan (zie Voertuig aanmaken).

• Voer in het tabblad Technische gegevens de emissierelevante gegevens in:

• Leeggewicht

• Toegestaan totaalgewicht

• Emissieklasse

• Brandstofsoort