Hoe zoek ik in de routeplanning naar klanten?

Wanneer u in de toepassing Gegevensmanager gegevensverzamelingen met klanten hebt aangemaakt, kunt u in de routeplanning naar een klant zoeken en het adres als routepunt overnemen.

Voorbeeld

U hebt in de gegevensmanager de gegevensverzameling Customer aangemaakt. Elke klant beschikt in het veld CustomerID over een uniek klantnummer. U zoekt de klant met het klantnummer 1016.

Eerste mogelijkheid

• Markeer onder de gegevensverzameling Customer.

Tip: Het zoeken gaat sneller als u enkel de gewenste gegevensverzameling selecteert en alle andere gegevensverzamelingen uitvinkt.

• Voer in het veld Zoekterm het klantnummer in en bevestig met Enter.

• In de resultaatlijst worden alle treffers uit de geselecteerde gegevensverzamelingen weergegeven.

Tweede mogelijkheid

U kunt ook via het adresinvoerveld naar een klantnummer zoeken. Wanneer u vóór de zoekterm een "+"-teken zet, wordt naar de waarde gezocht in alle gegevensverzamelingen waarvoor snelzoeken is geactiveerd en waarin zoekvelden zijn vastgelegd.

Opmerking: Hierbij wordt geen rekening gehouden met de gegevensverzamelingen die u onder al dan niet hebt geselecteerd. De gegevensverzameling Veerboten wordt automatisch voor snelzoeken geselecteerd.

• Voer in het adresinvoerveld een "+" in, gevolgd door de gezochte waarde.

In de resultaatlijst worden alle treffers weergeven uit de gegevensverzamelingen waarvoor snelzoeken is geactiveerd.

Werd de klant niet gevonden?

Als de klant niet wordt getoond, wil dat zeggen dat de gegevensverzameling Customer niet voor snelzoeken is geselecteerd of het veld CustomerID niet als zoekveld is opgegeven.

• Ga naar de toepassing Gegevensmanager.

• Selecteer in het tabblad Beheer in de lijst de gegevensverzameling Customer.

• Klik boven de lijst op  Bewerken >  Algemene gegevens.

• Zorg ervoor dat de optie Gegevensverzameling voor snelzoeken gebruiken ingeschakeld is en bevestig met OK.

• Klik boven de lijst op  Bewerken >  Gegevensstructuur.

• Klik in het venster Structuur aanpassen op de pijl naast de veldnaam CustomerID en zorg ervoor dat de optie Zoeken naar veldinhoud mogelijk maken ingeschakeld is.

• Bevestig met OK.

Wanneer een klant met klantnummer 1016 in de gegevensverzameling Customer aanwezig is en u voert opnieuw +1016 in, dan wordt de klant gevonden.